ESPAIS DE MATEMÀTIQUES MANIPULATIVES
A l’Escola Pare Poveda tots els mestres intentem que els nostres alumnes aprenguin, estiguin motivats i els agradin les matemàtiques. Introduim tot un treball per aprendre a fer matemàtiques de forma competencial i manipulativa que ens ajudi a resoldre les situacions de la vida quotidiana.
Els espais de matemàtiques manipulatives tenen per finalitat treballar les matemàtiques a partir de les pròpies vivències, utilitzant diferents materials tot formulant bones preguntes per fer pensar a l’alumnat tot verbalitzant els processos que fan servir i les conclusions a que arriben.
Dins del currículum de matemàtiques tots els alumnes de 1r a 6è dediquen 4 sessions.
De les 4 sessions , 2 d’aquestes estan organitzades de la següent manera:
L’alumnat de cada nivell es distribueix en grups heterogenis de 10-12 nens i nenes. A la mateixa franja horària compartiran l’activitat el grup A i B. Per tant en total es fan quatre grups A cada grup es fa una activitat diferent que esta dirigida per un mestre. D’aquesta manera treballar amb grups reduïts ens permet observar i escoltar més acuradament als infants i també intervenir de manera individualitzada per oferir l’ajut necessari per progressar.
La finalitat dels espais és motivar a l’alumnat a raonar, buscar diferents vies de resolució i finalment proposar la solució a diferents problemes matemàtics.